top of page

Kemi parë eksperiencën e njerëzve toksik që tërhiqen nga njerëzit e arsyeshëm, dhe të gjithë kemi më se një person në jetën tonë që na ka dëmtuar dhe na ka lënë të pyesim, “Çfarë bëra unë?" Dëmtimi nga njerëzit toksikë mund të jetë shumë i fshehtë - nga thëniet e rreme deri te ndjenja konstante e nevojës për të ndryshuar sjelljen tuaj për të shmangur konfliktin. Kur kjo ndodh në një marrëdhënie shumica e kohës, kjo do të thotë që ata dhe jo ju.

Çdo marrëdhënie ka ditë të mira dhe të këqija, por është koha për të shkuar përpara kur ditët e këqija fillon të mbulojnë ditët e mira. Kur një marrëdhënie ju bën të pyesni prioritetet tuaja ose ju shtyn të bëni ndryshime që ju bëjnë të kompromisoni individualitetin tuaj, është një kohë e mirë për të ndalur. Kur ndiheni të stresuar, të pamundur për të fjetur, të ndjeni ankth dhe të ndiheni të urrejtur rreth partnerit tuaj, të gjitha për shkak të marrëdhënies, janë shenja shtesë që duhet të konsideroni pse qëndroni në marrëdhënie.

Të qenit në gjendje të shihni sjelljet e dëmshme është hapi i parë drejt mësimit për të minimalizuar ndikimin e tyre. Mësimi për njerëzit toksik mund të mos ndryshojë atë që bën personi tjetër, por ju do të ndryshoni se si punoni nëpërmjet tij dhe nuk do t’i lejoni të ndikojë në cilësinë tuaj të jetës. Çdo përvojë në jetë ju lejon të mësoni dhe të ngrini nga sfidat e saj - të zgjidhni shtigje të ndryshme ose të qëndroni të rrëmbyer në të kaluarën e papërshtatshme. Çdo ditë vendosni se si do të paraqiteni për veten tuaj.

Pa tingëlluar shumë shpirtëror, secili prej nesh ka një detyrë këtu, dhe mund të zgjedhim si të trajtojmë këto detyra. Detyra më e rëndësishme është të paraqiteni. Kur vendosni të paraqiteni, historitë dhe përvojat tuaja të vjetra bëhen të kaluara sepse keni bërë zgjedhjen të jeni në fuqinë tuaj dhe të ndryshoni jetën tuaj.

Prandaj, si e bëni këtë?
Hapi 1. Shikoni jetën tuaj me një vështrim të qartë; identifikoni traumën dhe frikërat tuaja.
Hapi 2. Njihni se nëse nuk punoni me veten, do të qëndroni të rrëmbyer dhe do të vazhdoni modelet tuaja.
Hapi 3. Bëhuni të mirë me veten; mos gjeni faj dhe fajësim. Po mësoni të jeni më i miri që mund të jeni.
Hapi 4. Mësoni të pranoni rolin tuaj në jetë. Ju nuk mund të kontrolloni çfarë bëjnë të tjerët; ju jeni i vetmi që mund ta bëni më mirë.
Hapi 5. Mos fokusohuni në rregullimin e personit tjetër.
Hapi 6. Kujtojini që gjetja e fajit në të tjerët është punë për veten tuaj. Pavarësisht se si dikush ju trajton dhe bën fjalë me ju - ju e lejoni këtë.
Hapi 7. Paraqiteni për veten tuaj çdo ditë.

 

 

Formati dixhital i këtij libri pune ofron fleksibilitet të shtuar, duke ju lejuar të angazhoheni me përmbajtjen e tij në privatësinë e hapësirës suaj dhe me ritmin tuaj. Pavarësisht nëse e lexoni në kompjuterin, tabletin ose telefonin inteligjent, mund të lundroni në material kurdo dhe kudo që ndiheni më rehat. Ndërsa lundroni nëpër faqet e tij, mund të përdorni një ditar për të regjistruar përgjigjet, vetë-reflektimet dhe sfidat tuaja ndërsa përparoni nëpër librin e punës. Kjo qasje ju lejon të përsërisni procesin e versionit të printuar, duke ju siguruar një regjistrim të rritjes dhe njohurive tuaja.


Pasi të keni përfunduar librin e punës, mund të rishikoni ditarin tuaj për të reflektuar mbi rritjen tuaj dhe për të festuar arritjet tuaja. Kur të jeni gati ta mbyllni plotësisht këtë kapitull të jetës suaj, merrni parasysh të "djegni" në mënyrë simbolike ditarin ku keni shkruar. Ky akt përfaqëson angazhimin tuaj për të ecur përpara dhe për të përqafuar mundësitë që keni përpara.
,
Urime për udhëtimin tuaj. Uroj që kjo mbyllje simbolike të shënojë fillimin e një kapitulli të ri të mbushur me shërim, rritje dhe vetë-zbulim.

Ndërrimi me TOKSICITETIN

$15.99Price
Sales Tax Included
    bottom of page